До довічного позбавлення волі засуджено мешканця Миколаєва, який задушив жінку, а потім підірвав у її квартирі. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Миколаївської області.

"Вироком Ленінського районного суду міста Миколаєва 38-річного місцевого мешканця засуджено до довічного позбавлення волі за розбійний напад на 50-річну жінку та її вбивство, а також за умисне спричинення вибуху побутового газу житлового будинку з метою приховання вбивства", - йдеться у повідомленні.

Подія сталася 9 червня минулого року у 5-ти поверховому житловому будинку по вул. Молодогвардійській у м. Миколаєві.

Встановлено, що чоловік познайомившись з потерпілою та дізнавшись, що в неї вдома є значна сума коштів та цінне майно, вирішив вчинити розбійний напад на жінку.

"З метою реалізації свого наміру, під приводом спільного вживання спиртних напоїв, він разом з потерпілою потрапив до її квартири, розташованої на п'ятому поверсі будинку. Перебуваючи у помешканні, засуджений задушив жінку. Після чого заволодів грошима та золотими виробами потерпілої на загальну суму понад 27 тис грн. З метою укриття вчинених кримінальних правопорушень, зловмисник перерізав шланг, яким поєднувалася газова плита із газопроводом, внаслідок чого стався вибух побутового газу. У результаті вибуху було зруйновано 5 квартир будинку", - сказано у повідомленні.

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Читайте також: Вони полювали на "Беркут" - друзі затриманих за вбивство міліціонерів

Дії засудженого кваліфіковано за ч.4 ст.187, ч.2 ст.194 та п.6 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (розбій, умисне знищення або пошкодження майна, умисне вбивство з корисливих мотивів).

Окрім того, судом задоволено позови потерпілих та Департаменту житлово-комунального господарства м. Миколаєва на суму майже 1,5 млн грн.