У селищі Піски Донецької області загинув волонтер Дмитро Афанасьєв. Він потрапив під обстріл бойовиків забороненою зброєю.

Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ.

"4 травня внаслідок важкого поранення, отриманого під час обстрілу українських позицій із 120-міліметрових мінометів поблизу населеного пункту Піски, пішов із життя волонтер Дмитро Афанасьєв", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Терористи продовжують обстрілювати Донеччину з мінометів

Прес-служба розповідає, що смерть чоловіка намагались використати для дескредитації української влади. Оскільки намагались показати, що добровольчі батальйони продовжують виконувати бойові завдання.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

"У зв'язку з цим прес-служба Генерального штабу Збройних Сил України нагадує, що на даний час Україна повністю виконала взяті на себе у Мінську зобов'язання щодо виведення всіх добровольчих батальйонів з передової в зоні АТО", - повідомив Генштаб.

Згідно інформації відомства, окрім силових структур, жодних інших військових формувань на позиціях немає.

Нагадаємо, вчора у лікарні помер боєць батальйону "ОУН" Дмитро Афанасьєв. Він отримав поранення під час бойового зіткнення з терористами в районі населеного пункту Піски.

Військовий до останнього воював з терористами за важливий стратегічний об'єкт - Донецький аеропорт. Після того, як батальйон вийшов з Пісків, він залишився з бойовою групою, щоб продовжувати бої з противником.

Військовий, більш відомий по позивному "Лимон", отримав важкі поранення і був доставлений в лікарню, де помер на ранок.