Посадовці зі столичного комунального підприємства "Київводоканал" привласнювали кошти компанії протягом двох останніх років. Працівники Департаменту протидії злочинності у сфері економіки спільно з Генпрокуратурою встановили, що їм вдалося вивести сумму у 18 млн. грн.

Про це повідомляє сайт Міністерства внутрішніх справ.

Правоохоронці відзначають, що гроші чиновники привласнювали із загальної суми заборгованості підприємства, які воно отримувало від абонентів каналізаційних мереж. Потім керівники компанії їх переводили на рахунки фіктивних фірм ніби за "колекторські" послуги. Фактично ж вони не надавались.

За даним правопорушення правоохоронці розпочали кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу України про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Згідно з даною статтею злочинцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.