В Чорнобильській зоні правоохоронці затримали трьох туристів-сталкерів. Затримані виявились громадянами Чехії.

Про це повідомляє прес-служба ГУМВС України в Київській області.

"Вчора, 19 квітня, у Київській області під час патрулювання території зони ЧАЕС біля села Терехи працівники міліції виявили та затримали трьох осіб, які незаконно проникли на територію зони відчуження з метою туризму", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: На будівництво саркофагу Чорнобильської АЄС не вистачає 165 млн. євро

28-річний і 33-річний чоловіки, а також 25-річна дівчина проникли на територію зони відчуження ЧАЕС з метою туризму без відповідного дозволу.

Популярні новини зараз

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

За це їх притягнули до адміністративної відповідальності за статтю про порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення. За нею передбачено штраф від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Знаряддя правопорушення у таких випадках конфіскуються.

Іноземців відправили за межі зони відчуження.

Нагадаємо, 14 квітня на Київщині у зоні відчуження працівники міліції врятували від переохолодження двох чоловіків, які під час незаконної риболовлі на річці Прип'ять перевернулися на човні.

З'ясувалося, що вночі троє товаришів проникли в зону відчуження на моторному човні та за допомогою риболовної сітки незаконно ловили рибу. У зв'язку з погодними умовами та перевантаженням човен перекинувся та затонув.

Працівники міліції підняли потонулий човен, в якому виявили вісім рибальських сіток і близько 140 кілограмів риби. Чоловікам надали першу медичну допомогу та викликали швидку.