Головний лікар однієї з лікарень Тернополя вимагав у підприємця хабар у 200 тисяч гривень за подовження оренди приміщення. Про це повідомили співробітники УБОЗ обласної міліції.

Затриманий керівник медустанови був також депутатом обласної ради. Напередодні він отримав через посередника гроші і одразу ж був затриманий міліцією "на гарячому". За даними правоохоронців, незаконну діяльність головлікаря відстежували і документували вже давно.

Міліція з'ясувала, що лікар-депутат вимагав хабар у приватного підприємця за продовження оренди одного з приміщень площею 135 кв.м, що належать лікарні. Передбачалося, що бізнесмен зможе пізніше купити це місце.

Читайте також: У Чернівцях на хабарі впіймали суддю апеляційного суду

Зараз хабарник знаходиться на стаціонарному лікуванні під конвоєм міліції. Порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Стаття передбачає позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна і зі спеціальною конфіскацією.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показати ще

Слідчі дії тривають. Йде перевірка участі затриманого в інших незаконних діях.