Уряд України планує провести масштабний продаж державних активів, що не мають стратегічного значення.

Про це повідомляє Укрінформ.

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус заявив, що російських інвесторів не допустять до торгів і тому потрібно "розширювати географію".

"Якщо ми почнемо широкомасштабну приватизацію, то, звичайно, потрібно зробити нормальне роуд-шоу, тобто показати те, що ми маємо, і запросити західних інвесторів", - сказав глава Мінекономіки.

Міністр підкреслив, що участь російських інвесторів буде обмежена законом в якому пропишуть всі формальності.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Абромавічус заявив, країна-агресор не зможе брати участь в торгах українськими активами. Він додає, що заборона стосуватиметься первинного і вторинного ринку продажів.

"Це нормальна практика", - сказав глава Мінекономіки.

Він додав, що за їх приватними інтересами приховується державна політка Росії. В цьому українська сторона переконалась в ході роботи з російськими інвесторами.

"Ми також знаємо, наскільки великим є тиск держструктур РФ на приватний бізнес, їх вплив на поведінку компаній на закордонних ринках", - підкреслив міністр.

Він також додав, що така реакція, спираючись на цей досвід, буде адекватною.

Список державних підприємств і активів, які виставлять на продаж вже пройшов етап розгляду в урядовому комітеті, але його ще не оприлюднили.

Абромавічус заявив, що до цього переліку не ввійдуть підприємства стратегічного значення, а саме: ядерна енергетика, ліс, залізниця.

"Багато інших речей, які не перебувають на тимчасово окупованих територіях, повинні бути поступово виставлені на продаж, виходячи з того, що держава в такій ситуації є неефективних власником таких активів", - повідомив чиновник.