У вінницькому відділенні банку "Хрещатик" з банківських комірок зникли заощадження кількох клієнтів. До міліції звернулися шестеро постраждалих.

Точну суму збитку не називають ні самі клієнти, ні правоохоронці. Один з клієнтів каже, що це можуть бути сотні тисяч доларів.

- У кожному випадку сума окрема - від кількох тисяч до більш десяти. Я не хотів би це розголошувати, оскільки це може турбувати наших постраждалих, - говорить перший заступник начальника УМВС у Вінницькій області Юрій Педус.

Порушено кримінальну справу, в єдиний реєстр досудових розслідувань внесено інформацію по ст.185, ч.3 Кримінального кодексу України "Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, приміщення чи сховище, яка завдала значної шкоди потерпілому". Проводиться розслідування.

Самі постраждалі кажуть, що їхні банківські вічка не були зламані, а пропажу вони виявили під час візиту в банк. Деякі клієнти підозрюють, що викрасти гроші могли самі працівники банку, оскільки ніхто інший не має
доступу до комірок. Як повідомила кореспонденту Znaj мешканка Вінниці, 37-річна Олександра, міліція просить всіх власників комірок прийти і перевірити їх вміст. При цьому, за повідомленням клієнтки, банк не виплатить ні копійки, оскільки відсутній опис вмісту.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Показати ще

Як розповів Znaj іще один постраждалий, вінниччанин Володимир, гроші він поклав до банку на півроку, і щомісяця ходив перевіряти. Востаннє, коли закінчувався термін і він мав подовжити цей договір, виявилося, що гроші зникли. Його комірка була порожня, дверцята не пошкождені. Працівники банку ніяк не коментували ситуацію, але, на думку клієнта, що вони можуть бути причетні до інциденту. Адвокат потерпілого вважає, що повернути гроші майже неможливо, бо особливість договору полягає в тому, що банк не контролює вміст комірок. Але, враховуючи, що постраждало одночасно багато людей, є шанс, що банк може відшкодувати збитки.

Банк "Хрещатик" засновано в 1993 році. У 3 кварталі 2014 він посів 15-е місце в групі банків з найвищим рейтингом надійності депозитів.