Львівобленерго відключило електроенергію двом водонабірним станціям Львівводоканалу. Причиною цього є заборгованість останнього за спожиту електрику. Внаслідок відключення половина міста залишилась без води.

Про це повідомляє видання "Zaxid.net".

Після 13 години зупинилась подача води у Франківській, Залізничний та Сихівський райони Львова.

Прес-секретар водоканалу Уляна Горбата пояснила, що через знеструмлення вода буде подаватись із пониженим тиском у центральній частині міста та в район ринку "Привокзальний".

Вона підкреслила, що енергетики не повідомили водоканал про знеструмлення. Тому Львівводоканал не зміг завчасно попередити споживачів про відключення.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

За слова прес-секретаря, водоканал вже організовує підвезення цистерн з водою.

Поки Львівводоканал не знає, скільки часу Львів залишатиметься без води.

"Ми будемо дивитись на поведінку "Львівводоканалу". Коли ми, до прикладу, відключали адмінкорпус, то нам чинили опір", - розповіла спікер обленерго Галина Єлісеєнко.

У міськраді виправдовуються, що причиною заборованості обленерго стало те, що тарифи на енергоносії від липня 2014 до березня 2015 року зросли на 28%.

Директор "Львіводоканалу" Валентин Вольський повідомив, що Нацкомісія впродовж минулого року не переглядала тарифи на послуги і тому гроші на погашення заборгованості ніде взяти.

"Саме тому утворилася заборгованість. Окрім цього, ми також маємо великих боржників. Відтак, зараз ми шукаємо компромісне рішення з енергетиками", - пояснив Валентин Вольський.

Вродовж двох місяців Львівобленерго тричі знеструмлював об'єкти водоканалу через заборгованість. Загальна сума їх становить понад 11 млн. грн.