Реєструвати власну справу можна буде, не виходячи з дому. Міністр юстиції Павло Петренко презентував інтернет-сервіс, завдяки якому можна отримати витяги, довідки про компанії та зареєструватися підприємцем. Роботу програми він продемонстрував на засіданні уряду.

Електронна система зменшить витрату часу підприємців із двох тижнів до 5 хвилин, наголосив міністр.

"Така система вже давно діє у Латвії та Литві. Вона себе позитивно там показала. В тих країнах люди вже забули про черги, обідні перерви чиновників та печатки. Думаю, це великий крок для розвитку нашого підприємництва", - говорить "Знай" Володимир Марченко.

Поки немає дати запуску сайту з реєстрації бізнесу, проте експерт переконаний, що повноцінно він запрацює через рік.

"Запустять його вже наступного місяця. Проте Україна – багатомільйонна країна, на відміну від Грузії та прибалтійських держав. Тому такі масштабні реформи йдуть повільно. Другим фактором є менталітет українців. У нас все робиться наскоками. Тому ймовірно, що перші півроку люди виявлять якісь незручності. Так це було два роки тому із зміною схеми реєстрації нерухомості чи заміною водійських посвідчень", - каже експерт.

Популярні новини зараз

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки

Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку

Показати ще

За підрахунком експертів Easy business, це нововведення дозволить піднятися Україні у світовому рейтингу реєстрації бізнесу – з 75 на 12-те місце.