Громадянин США мріяв оселитися в місті Шостка Сумської області. Співробітники СБУ та суд пішли на зустріч – засудили на 4,6 років.

В грудні чоловіка затримали на митному посту "Ягодин" Волинської області. В своєму авто "Додж" він віз вогнепальну та холодну зброю. Прикордонники знайшли пістолет марки "Глок", 182 патрони та бойовий ніж. А справу передали в СБУ.

"Я дуже хотів переїхати з США в Україну назавжди. У дружини є будинок в Шостці Сумської області. Ось ми зібрали речі та в грудні вирішили оселитися в її хаті. Я бачив в новинах, що зараз тут неспокійно, вирішив взяти зброю із собою для захисту. Сховав її за обшивкою нашого "Доджу", а машину відправив морем до польського Гданську. Потім ми із дружиною прилетіли до Польщі. А звідти перетнули кордон із Україною. Провину визнаю повністю", - пояснив суддям американець.

За "контрабанду" та незаконне "провезення зброї" американцю дали 4,6 років тюрми. Але з випробувальним терміном – на 2 роки. Тобто, весь цей час він має відмічатися в правоохоронних органах та не змінювати місце проживання.