У Сімферополі водії державного підприємства "Кримтролейбус" не вийшли на свої маршрути, місцеві мешканці залишилися без міського транспорту. Працівники оголосили протест через затримки заробітньої плати за останні 2 місяці.

"Люди не отримують зарплати кілька місяців. Проблема із заборогованістю виникла, бо кримське Мінфінансів вчасно не перевело кошти на рахунки підприємства. Через неправильно оформлені документи необхідний перерозподіл коштів. Міністерство транспорту постійно звертало на це увагу, але результату не було", - прокоментував Анатолій Цуркін, Міністр транспорту Криму.

За кілька годин керівництво домовилося із працівниками "Кримтролейбусу" про поступове погашення заборгованості.

"Беремо кредит і впродовж трьох діб кошти їм будуть виплачені. Транспорт вже відновив свою роботу", - сказала Лариса Лисовська, замдиректор "Кримтролейбусу".

Самопроголошений кримський голова Сергій Аксьонов дії водіїв підтримав.

Популярні новини зараз

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

"На їхньому місці я зробив би так само. Тролейбуси вже пішли на лінії. Банк перерахує кошти на картки працівникам під мої особисті гарантії і кримське Мінфінансів впродовж дня закриє борг, який винен банку. Ця ситуація виникла через недбалість посадовців. Обов'язково буде проведено розслідування по цій справі і в результаті винним будуть винесені догани або їх звільнять", - повідомив Аксьонов.

Кримські тролейбуси курсують не лише по міських та приміських лініях Сімферополя, Ялти та Алушти, також маршрутні лінії тролейбусів сполучають столицю із курортами Південого берегу Криму.