Минулої ночі в місті Красний Луч Луганської області, яке знаходиться під контролем терористів, всю ніч було чутно стрілянину. Це "міліція ЛНР" штурмом брала будинок ватажка козаків Сергія Косогора на вул. Чкалова.

Кажуть, що отаман місцевих козаків вимагав від влади ЛНР палива і продовольства для потреб свого воєнізованого формування, однак воювати відмовлявся. Його козаки тільки й робили, що захоплювали бензоколонки і грабували приватні будинки.

Місцеві жителі додають, що будинок Косогора, який відстрілювався, вночі спалили. А частину його банди розстріляли.

"Був зранку біля його будинку, на вулиці патрони валяються різного калібру, в самому дворі РПГ лежить. Двір весь розбомблений. Короче, термін за зберігання зброї Косогору гарантовано", - пише місцевий житель Євген Каблучко.

А місцеві "силовики" кажуть, що козак напав першим. Біля блокпоста при в'їзді в місто члени банди Косогорова обстріляли автомобілі, в яких їхала слідча група. У відповідь правоохоронці відкрили вогонь на поразку.

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

"У підсумку ми затримали Косогора і ще дев'ятнадцять чоловік. Звинувачуються у викраденнях людей, розбоях та грабежах", - розповів сьогодні перший заступник генерального прокурора ЛНР Сергій Горенко.