10-річний Владик Потін вижив після того, як під час обстрілу йому у голову потрапили осколки снаряду. Хлопчика врятували польові хірурги, та жартома назвали його "Путіним" - через прізвище.

"Ми самі з Авдіїївки. – Каже батько дитини, Максим. – Коли почалися обстріли – дитину відвезли до бабусі, вважали, що там буде безпечніше".

26 січня осколки від снаряду влучили Владику у голову. Один з них застряг у лобі, інший потрапив у потилицю.

"Прибіг незнайомий чоловік, і каже: "Владика поранили в голову". – Не може приховати емоцій батько. – Виявилося, що зв'язку не було. Моя мама попросила якогось незнайомого молодого чоловіка побігти на шахту і знайти мене".

У лікарні Авдіївки не було лікарів. Довелося звертатися за допомогою до сусіднього селища Селідово, де працювали військові лікарі.

Популярні новини зараз

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Показати ще

Через поранення Владик упав у кому. Нейрохірурги, котрі працюють на передовій зробили дитині термінову операцію – видалили осколки.

"Зробили дитині томограму, і сказали, що 60% мозку ушкоджено. - Каже Максим. – При такому пораненні його навіть санітарною авіацією не можна нікуди транспортувати. Повезли нас автомобілем у сусіднє Димитрово. Операцію робили два лікарі. Один з Одеси, а інший з Харкова. Консультувалися по телефону з Дніпропетровськими лікарями. Якби терміново не зробили операцію – дитини вже не було б.."

Згодом Владика з батьками доставили у Дніпропетровську дитячу обласну лікарню реанімобілем, де вони знаходяться зараз.

"У сина був відкритий перелом лобної долі, багато численні гематоми, ушкоджений мозок. – розказує Максим. – Я не знаю, як ми витримали цей місяць…"

Лікарі не давали ніяких прогнозів. Але після 9 днів коми, хлопчик почав приходити до тями.

"Почав самостійно дихати. – Каже батько. – Потім почав відкривати очі, посміхатися, намагається ковтати. Лікарі кажуть, що це просто диво, а син родився в сорочці".

Попереду у дитини довга та тривала реабілітація після поранення, на яку у родини немає коштів.

"Я 15 років пропрацював на шахті. – Зітхає Максим. – Зараз шахта зруйнована, наш дім теж. Потрібні кошти для сина, але ми їх не маємо… Повертатися нам немає куди. Наше місто зруйноване. Там немає ніяких комунікацій".

За кілька місяців лікарі поставлять хлопчику титанові пластини на місце кісток черепа, що були ушкоджені. Ціна таких пластин – 60 тисяч гривень.

Частину фінансування лікування взяв на себе гуманітарний штаб Рината Ахметова. Родина Потіних просить про допомогу.

Реквізити для допомоги хлопчику:

АТ "ОЩАДБАНК" МФО 335106 ЄДРПОУ 09334702

Р/Р 26253000248783

Номер картки: 5104 7700 1181 2197

Максим Потін (батько Влада)