Під час мирної ходи в Харкові стався вибух. Теракт відбувся під час формування колони, яка мала йти від Палацу спорту на площу Конституції, де планували провести громадську панахиду за загиблими в АТО героями.

Вибух стався на початку ходи, коли люди лише шикувалися.

"Колона рухалася від Палацу спорту через проспект Жукова в бік метро "Маршала Жукова". Праворуч від нас розгорнули великий прапор. Пройшли метрів 150. Рвануло тоді, коли колона порівнялася з першими житловими будинками. Думаю, що там був закладений фугас. Вибухнуло на проїжджій частині. Я бачив, як у небо піднявся темно-сірий дим. Люди почали розбігатися в паніці. У натовпі закричали: "Стояти! Без паніки!" За кілька секунд усі заспокоїлися. Почали надавати допомогу пораненим. "Швидкі" приїхали хвилин за 8-10. Хоч, можливо, і раніше. Я трохи втратив відлік часу, бо мене теж зачепило. Але то єрунда, подряпина" - повідомив "Знай" керівник обласної організації "Правого сектора" Андрій Санін.

У колоні зібралися активісти харківського "Євромайдану", "Правий сектор", Демальянс, були кілька прапорів ВО "Свобода". До них долучилося багато харків'ян, які зібралися вшанувати пам'ять воїнів, загиблих у АТО.

За різними даними, загинули троє або четверо людей. Не менш як 10 поранені.

Популярні новини зараз

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показати ще

"Частину з них у дуже тяжкому стані відвезли "швидкі". Тому, скільки всього померло, зараз сказати складно. У мене зачепило дівчинку, яка лише місяць тому постраждала під час попереднього теракту, що відбувся в Харкові, - повідомив Санін.

Частина людей у колоні після вибуху роззосередилася. Решта все ж рушили на площу Конституції. Там вони планували зустрітися із другою колоною, яка розпочала рух від пам'ятника Шевченку" - традиційного місця збору "Євромайдану" в Харкові