Місія ОБСЄ в Україні вважає, що сторони конфлікту дотримуються мінських домовленостей, крім окремих випадків. В прес-центрі АТО кажуть про 253 обстрілів позицій українських військ за минулий тиждень. Їх інтенсивність в середньому обчислюють у 580 кг снарядів на українського бійця за добу.

"Загалом мінських домовленостей дотримуються за окремими виключеннями. Ми спостерігаємо часткове відведення важкого озброєння та наполягаємо на повному виконанні взятих зобов'язань. Мінські документи – це не перелік товарів у магазині, з якого можна обрати, що виконувати, а що ні. Треба виконувати усі пункти", - заявив під час брифінгу 19 лютого речник місії ОБСЄ Майкл Боцюрків.

Він визнав, що спостерігачі місії дають інформацію тільки про те, що бачать на власні очі, тому в них немає ніякої інформації з Дебальцевого та Новоазовська.

"Попри мінські домовленості лише з моменту їх підписання позиції сил АТО були обстріляні 253 разів. Під час боїв за Дебальцеве бойовики вистрілювали на одного українського військового 580 кг снарядів щодня. За минулу добу ми втратили 14 військовослужбовців, ще 172 поранені", - повідомив речник прес-центру АТО Андрій Лисенко.

Бойовики також заявили, що не бажають міняти військовополонених за принципом "всіх на всіх", та відмовляються від своїх полонених. Згідно з останніми документами, які були підписані у Мінську, саме до 19 лютого має завершити процес обміну полонених.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

Показати ще

Також, попри домовленостей, зафіксовано перекидання протиповітряних систем у Дебальцеве.

"Як ми вже говорили, російські військові розгорнули передові системи ППО поблизу Дебальцевого", – написав у своєму Twitter посол США в Україні Джеффрі Пайєтт із відповідною фотографією.