З 11 серпня в центральній дитячій бібліотеці Івано-Франківська відбуваються майстер-класи з робототехніки для дітей.

Там їх навчають основам робототехніки та програмування LEGO WeDo для дітей 7-8 років та робототехніки LEGO MINDSTORMS для дітей 9- 14 років. Очікується, що протягом дня сюди приходитимуть близько 30 дітей. Серед них переселенці, діти учасників АТО, юні відвідувачі бібліотеки, пише galka.if.ua.

Майстер-клас проводить Іван Шихат-Саркісов, математик-теоретик, вчитель IT-технологій, автор проекту TECHNIC.IN.UA – першого україномовного освітньо-інформаційного сайту для школярів і студентів про механіку, робототехніку та інші технічні науки. Він розповів, що це можливість розвинутись дитині та познайомитись із найцікавішим способом програмування. Адже, сьогодні розробник програмного забезпечення – це актуальна та високооплачувана професія.

Читайте також: У Києві відкриють центр допомоги переселенцям "Будинок вільних людей"

"Якщо хоча б одна дитина із сьогодні присутніх пов'яже своє життя із програмуванням, то я вважатиму, що захід пройшов недарма. В майбутньому діти можуть розвивати свої здібності у цій сфері самостійно або з допомогою друзів та батьків, адже є безліч відповідних програм та додатків у Інтернеті", – сказав він.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Перша група дітей вже ознайомилася із поняттям робот та спробувала складати модель та програмувати поведінку свого робота.

Організатором заходу є створена переселенями із Сходу Громадська організація "Д.О.М.48.24″, яка існує декілька місяців. Один із засновників організації Сергій Никоноров сказав, що вони мають на меті об'єднати мешканців Івано-Франківська та переселенців.

"Коли все зводиться до приватного спілкування, то все дуже просто, люди бачать, що ми такі як і вони. Створена організація – це те, чого не вистачало нам, коли ми були на Сході. Ми повинні діяти, створити майбутнє, яке ми хочемо", – зазначив він.