Зранку 17лютого у місті Дебальцеве Донецької області почалися вуличні бої. Залізничний вокзал частково перейшов під контроль бойовиків, надходить суперечлива інформація про захоплення міського відділу міліції.

"В ці хвилини відбуваються бої на околицях Дебальцеве. Терористи штурмують наш базовий табір, групи бойовиків проникли і в саме Дебальцеве", - повідомив начальник прес-центру АТО Олександр Мотузяник.

Раніше інформацію про захоплення вокзалу оприлюднив журналіст Андрій Цаплієнко.

"П'ятнадцять хвилин тому воїни "русского мира" із криками "Аллах Акбар" захопили місцевий відділ міліції у Дебальцевому. Годину тому - залізничний вокзал", - повідомив журналіст об 11-ої годині сьогодні.

Проте, цю інформацію спростував начальник міліції Донецької області В'ячеслав Аброськін і пише, що міліціонери самі залишили будівлю відділу міліції і перемістилися в іншу, більш укріплену будівлю.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Російські ЗМІ зранку повідомляли про масову здачу українських військових у Дебальцевому. Це категорично спростовують у прес-центрі АТО.

"Проросійська пропаганда намагається переконати усіх в тому, що українські війська здалися і просять про коридор. Насправді, противник втрачає все більше живої сили та техніки. Бої тривають як на території вокзалу, так і у декількох районах Дебальцевого", - завив на брифінгу речник АТО Андрій Лисенко.

Бойовики учора заявили, що вони не мають морального права припинити бій за Дебальцеве.

Спостерігачі ОБСЄ в черговий раз не змогли потрапити у місце бойових дій, щоб скласти звіт з місця подій. Нагадаємо, посилення моніторингу з боку ОБСЄ було одним з головних умов мінських домовленостей, підписаних 20 лютого 2015 року.