Компанія GoPro запустила портал, покликаний допомогти виробникам відео ліцензувати та продати свої матеріали.

Про це пише Pro.Tv.

"Рекламодавці і постачальники новин будуть серед тих, хто висловить бажання платити за використання кліпів і фотографій, знятих її активними камерами", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: В Україні виготовлятимуть протези за біонічною технологією (фото, відео)

Згідно інформації, вартість використання відео становитиме від тисячі доларів за шість місяців. Знижки також плануються, але їх розмір не озвучили.

Популярні новини зараз

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Експерти вже назвали запуск даного проекту свідченням "стирання кордонів між аматорським і професійним контентом".

"Деякі з кліпів, знятих за допомогою устаткування від GoPro, мають професійну якість та за параметрами можуть транслюватися на телебаченні. Цей новий портал з ліцензування створює платформу для креативних користувачів GoPro, які хотіли б почати продавати свої відео на ринку", - розповів Йен Мод з дослідницької компанії Enders Analysis.

За його словами, такий проект повинен надихнути молоде покоління на покупку камер виробництва компанії і початок їх використання для зйомки.

Служба являє собою альтернативу сайтам з потоковим відео - таким, як YouTube, де люди можуть заробляти гроші на своїх відео, розміщуючи в них рекламу, і наслідує службам по ліцензуванню фотоматеріалів, представлених такими платформами як 500px і EyeEm.

Наразі, GoPro обмежує доступ до служби. Вона надає його лише попередньо зареєстрованим користувачам, які бажають купити або продати свої матеріали.

Кліпи можна переглядати до покупки, проте у версіях для попереднього перегляду вони позначені спеціальними "водяними знаками". Це має запобігти їх незаконному використання.