У списках полонених Збройних сил України на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей знаходиться 133 особи.

Про це в ефірі "112 Україна" заявив радник заступника Міністра оборони України Василь Будик.

"Зараз за списками ВСУ у нас 133 людини - людей, які, ми припускаємо, що вони знаходяться в полоні", - зазначив він.

При цьому він прокоментував слова ватажка "ДНР" Олександра Захарченко про 40 полонених українців. За його словами, очевидно, глава "ДНР" має на увазі тільки тих, хто утримується в захопленій бойовиками будівлі СБУ в Донецьку. Будик зазначив, що трьох військових з цих людей вдалося звільнити.

Читайте також: У Донецьку вночі спалили чотири автомобілі ОБСЄ

Популярні новини зараз

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

"Залишається ще 37. Ми знаємо прізвища, імена, і звідки вони, в яких умовах утримуються", - зазначив радник, додавши, що процес пошуку місцезнаходження інших полонених йде важче.

При цьому він висловив надію на те, що так звана мінська група з гуманітарних питань в рамках тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання ситуації в Донбасі докладе максимальних зусиль і спільно з МКЧХ вдасться з'ясувати місцеперебування інших полонених.

Нагадаємо, впродовж минулої доби в зоні АТО незаконні збройні формування продовжили нарощувати вогневу активність. Бойовики 111 разів порушили режим припинення вогню. 9 разів противник застосовував артилерію, 41 - міномети, 7 - танки, тричі бандити били з "Градів".