Вчора перекрили рух транспорту на кількох вулицях Львова через чергу віруючих до Собору Святого Юра. Понад тиждень люди приходять поклонитися унікальній святині з Ватикану. Транспорт не ходитиме 4 дні.

З 30 січня до 15 лютого в соборі перебуває Нерукотворний образ Ісуса Христа, ще відомий як "Хустина Абгара". Щоб поклонитися святині із Ватикану, люди займають чергу з ночі, відпрошуються з роботи та навчання. Живий ланцюг тягнеться від храму і мало не до університету ім. Франка.

"Люди не лише з усієї України, а й навіть з-за кордону приїхали до Львова, щоб побачити реліквію і помолитися до неї. Через такий великий потік охочих черга рухається повільно, люди змушені стояти в ній по 8-12 годин", - повідомляють на сайті Собору про ажіотаж навколо святині.

Якщо зайняти чергу не вночі, а вдень - то можна стояти і добу. Спекулянти готові продати місце в черзі за кілька сотень гривень. Окрім звичайної черги, є інша – для вірян із дітьми до 7 років. За чутками, охочим здають дітей в оренду - за 50-100 грн. Проте підтверджень такій "торгівлі" немає.

Віряни співають релігійних пісень та моляться. Під храмом постійно чергують карети швидкої допомоги.

Популярні новини зараз

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

"Хустка Абгара" — це шматок матерії із зображенням Христа, наклеєний на кедрову дошку.

За переказом, цар Едесси Абгар хворів на проказу, і, почувши про чудотворну силу Ісуса, направив до нього посланців із проханням приїхати і зцілити його. Ісус не поїхав до царя, але написав йому лист і передав хустку з відбитком свого обличчя. Цар зцілився, коли побачив божественний Лик Ісуса на тканині.