За 4 січня сили АТО знищили 190 бойовиків, українська артилерія завдала вдару по складах зі зброєю ворога. Аби підтримати сепаратистів, російські військові налагоджують постачання зброї залізницею. В районі Макіївки терористи розгортають 2 батальйонно-тактичні групи з великої кількістю бойових машин.

У районі Дебальцівського плацдарму українська артилерія завдала превентивних ударів по позиціях з резервами бойовиків.

"Відзначені множинні ураження цілей аж до детонації боєкомплекту озброєнь терористів в окремих випадках - Кринка, північ Єнакієве, Брянка, Софіївка інші напрямки. Зокрема, в районі Брянки українська артилерія накрила позиції резервного підрозділу російських військ, відзначалися численні детонаційні вибухи", - повідомив "Інформаційний спротив" зранку 5 лютого.

Про вдалі обстріли також відзвітував штаб оперативного командування "Північ".

"Під Донецьком в результаті артилерійського удару було висаджено в повітря склад боєприпасів, знищено 4 одиниці спецтехніки. Проросійські незаконні збройні формування втратили 10 осіб вбитими та понад 20 - пораненими. В напрямку Старомихайлівки механізовані й танкові підрозділи збройних сил України зосередженим вогнем з усіх видів стрілецької зброї, танків та артилерії досягли максимального ураження позицій противника", - заявили в Міноборони.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

За інформацією прес-центру АТО, позиції українських військ за минулу добу були обстріляні 21 раз. Дмитро Тимчук пояснює це браком бойоприпасів з боку бойовиків.

"Вогневий дивізіон в середньому протягом доби вистрілював в ході "наступу" до 150 тонн снарядів. Поставки з Росії не перекривають таких витрат боєприпасів. В даний час командування російсько-терористичних військ намагається вирішити дану проблему. На станцію розвантаження Іловайськ протягом кількох останніх діб за ніч прибуває в середньому 2 облікових ешелони боєприпасів", - написав Тимчук в соцмережі.

Він розповів про розгортання значних сил противника в районі Макіївки.

"Одна з таких груп укомплектована російськими військовослужбовцями, маскованими "під ополчення". Друга, гірше озброєна і оснащена, розгорнута на північних і північно-східних околицях міста, - місцевими бойовиками. Всього у їх складі 18 танків, 42 бойових машин, порядку 30 одиниць автотранспорту", - повідомив Тимчук.

У центрі командування "Північ" повідомили, що з початку 2015 року знищили чимало ворожої техніки: 40 танків, 50 бойових броньованих машин, 17 РСЗВ, 44 одиниці артилерії, 36 одиниць автомобільної техніки. У взаємодії з місцевим рухом опору знищено з десяток літаків і вертольотів.