За вихідні українські війська залишили Вуглегірськ, а противник зосередив в напрямку Дебальцеве основні сили. Штаб АТО повідомляє про 5 загиблих українських солдат та понад 180 вбитих бойовиків в наслідок запеклих боїв у Чорнухіне, Нікішино, Вуглегірську та Дебальцеве.

"Дві тактичні групи сепаратистів діють на Вуглегорському напрямку, одна - на Чорнухине. В в напрямку від Нікішине здійснює фронтальний "тиск" ще одна тактична група бойовиків. Всього в активних діях в районі Дебальцевського плацдарму на даний момент бере участь з боку супротивника порядку 3500 чоловік, 35 танків, близько 90 бойових броньованих машин (ББМ)", - повідомляє група "Інформаційний спротив".

В неділю сили АТО були вимушені залишити Вуглегірськ після чергового підсилення бойовиків.

"Українські сили після артпідготовки спробували зайти до Вуглегірська, однак ворог вчинив неабиякий спротив і зірвав ці плани. За неофіційною інформацією, чотири українські танки були підбиті. Підрозділи ЗСУ та Нацгвардії відійшли з Вуглегірська. Наразі місто фактично зайняте ворожими силами", - повідомили з офіційної сторінки батальйону Азов у Facebook.

Штаб АТО повідомив про втрату бойовиками 180 солдат та 248 поранених. Українські військові знищіли колону російської військової техніки та зірвали спроби захопити селище Луганське.

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

"В складі колони була важка техніка – танки, артилерійські установки, яка призначалася для прориву бойовиків до Дебальцеве. Мова йде про десятки загиблих терористів і знищення значної кількості російської техніки. Чергова хвиля наступу варварів на Дебальцеве захлинулася", - повідомив радник голови МВС Зорян Шкіряк.

В одному з блогів зранку понеділка з'явилися фотографії систем ракетно-залпового вогню "Ураган" у Таганрозі Ростовської області Росії.

"У місто Таганрог на аеродром Центральний, були доставлені свіжі РСЗВ "Ураган" Доставка здійснювалася транспортником ІЛ-76, що свідчить про стислі терміни для перекидання техніки, адже можна було і залізницею. Якщо мова зайшла про стислі терміни, то варіант відправки безпосередньо на Схід України є основним", - зазначено в блозі.