Кількість російських військових у зоні АТО збільшилася до 9 тис. чоловік, через що значно посилилися обстріли та атаки бойовиків на українські позиції. В зв'язку із цим українське керівництво посилило військове-технічне переоснащення та ротацію армії.

"Попри переговори та офіційні заяви, ми спостерігаємо збільшення присутності російських військових на території України. Сьогодні їх загальна чисельність сягає 9 тисяч солдат. Через неконтрольовані ділянки на російсько-українському кордоні завозять велику кількість боєприпасів – понад 30-40 вантажівок зброї щодня. Кілька днів тому ми зафіксували прибуття з Росії систем залпового вогню СМЕРЧ, які уражають ціль на дистанції 100 кілометрів та завдають більше пошкоджень, а ніж ГРАД та інше озброєння", - заявив речник преc-центру АТО Андрій Лисенко.
За словами Лисенка, українці відчули небезпеку і готові захищати свою країну.
"20 січня більше 2 тисяч патріотів, не чекаючи запрошення, прийшли у військкомати Харкова. Більше сотні з них – переселенці із зони АТО. Подібний патріотичний підйом можна спостерігати також у Дніпропетровську та Одесі", - розповів Лисенко.
Прес-центр АТО оприлюднив інформацію про показ нової військової техніки, яку розробили українські підприємства: легко броньований автомобіль "Кіборг", піхотний вогнемет, безпілотний літаючий пристрій, модуль дельтаплан, оптика електронного придушення, а також водолазний костюм для бойових плавців.