Президент Петро Порошенко пообіцяв українцям, що з цього року День Перемоги проходитиме по-новому: Україна відмовиться від московського сценарію святкування.

Про це глава держави заявив під час церемонії складання військової присяги молодим поповненням окремого полку Президента і 101-ї окремої механізованої бригади охорони Генерального штабу ЗСУ, передають "Українські Новини".

"Ми, українці, є повноправними учасниками перемоги над нацизмом. Гіркі спогади про ті роки не залишають нас, дбайливо передаються з покоління в покоління. Свято це є і буде, але ми більше не будемо відзначати його за московським сценарієм", - заявив Президент і додав, що Друга світова війна була загальним горем, і народи СРСР воювали разом, проте в цій історії виділяється і український вимір, який повинен стати для країни найважливішим.

"Його не можна описати всього двома фарбами, чорною і білою, а інших в радянській і російській палітрі - як ніби їх немає", - підкреслив Порошенко і додав, що події останніх років ясно дали нам зрозуміти, що військом нехтувати - гріх, точно так же, як і забувати героїв.

"В строю захисників України, що протистоять російсько-терористичним військам на сході України, стоять онуки і правнуки учасників Другої світової, які в лавах Червоної армії, Української Повстанської армії, партизанських загонів отримували і здобули перемогу над нацизмом. Цей факт - символ зв'язку різних поколінь захисників України, це ознака примирення героїв, які захищали Україну від нацизму з червоним, синьо-жовтим і червоно-чорним прапорами", - підсумував глава України і підкреслив, що історія знає лише переможців, а перемагають завжди ті, хто в тяжкі часи об'єднується, забувши про образи і суперечності.

Популярні новини зараз

В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат

В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою

В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати

Показати ще

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що Порошенко порівняв анексію Криму із захопленнями земель нацистською Німеччиною.