Президент Петро Порошенко прийняв рішення підписати закон про внесення змін до закону "Про акціонерні товариства".

Про це стало відомо на сайті Президента вночі, одночасно з повідомленням про відставку Ігоря Коломойського з посади голови Дніпропетровської обласної держадміністрації.

Нагадаємо, Верховна Рада України 19 березня ухвалила цей законопроект, який, дозволяє державі отримати дивіденди з акціонерних товариств, зокрема – з компанії "Укрнафта", в якій структури Коломойського володіють 50% +1 акція.

Матеріал по темі: Звільненому Коломойському знайшли заміну

Даним документом внесено зміни до статей 30, 38, 41, 55 закону "Про акціонерні товариства"., якими запроваджується єдиний підхід до зниження кворуму для всіх акціонерних товариств, у тому числі тих, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави і де вона є власником 50% і більше простих акцій.

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Як наголосили в прес-службі Порошенко, цей крок наближає законодавство України до міжнародних стандартів щодо кворуму загальних зборів акціонерних товариств та запроваджує нормальний підхід, коли для прийняття рішення в акціонерному (колективному) підприємстві необхідно 50% голосів акціонерів плюс 1 голос.

Також закон вдосконалює механізм обрання та діяльності органів акціонерного товариства, чим забезпечується дієвий механізм виконання рішень товариства щодо виплати дивідендів.

Ці механізми також сприятимуть додатковим надходженням до державного бюджету України в результаті підвищення ефективності прийняття та виконання рішень про виплату дивідендів акціонерними товариствами, у статутних капіталах яких є корпоративні права держави.

Нагадаємо, що раніше Президент України Петро Порошенко задовільнив прохання Ігоря Коломойського про відставку з посади голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

22 березня вхід до будівлі "Укрнафти" заблокували автоматники, пізніше сталася сутичка між ними та народним депутатом Мустафою Найємом.

Олігарх Ігор Коломойський заявив, що все, що відбувається навколо "Укрнафти" - так звані "планові роботи проти рейдерів".