Ігор Коломойський готовий дати свідчення проти екс-президента України Леоніда Кучми. Про це заявили люди з оточення голови Дніпропетровської облдержадміністрації. В Генпрокуратурі скептично сприйняли ці заяви та попередили, що за хабарі можуть притягнути і самого Коломойського.

Наближений до Ігоря Коломойського народний депутат Борис Філатов повідомив, що Спеціальна комісія Верховної ради з питань приватизації звернулася до Генпрокурора України Віктора Шокіна, з проханням перевірити заяви Ігоря Коломойського про приватизацію "Укррудпрому" та ситуацію з хабарництвом довкола "Укрнафти" та порушив кримінальну справу.

Борис Філатов повідомив, що Коломойський розповів, що змушений був давати щомісячно хабара в розмірі 5 млн. доларів на вимогу діючого тоді Президента Леоніда Кучми. Хабар Коломойський платив за право управляти компанією "Укрнафта".

Кошти передавав через зятя екс-президента Віктора Пінчука. Всього сплатив $110 млн.

З приводу Укррудпрому Коломойський зізнався, що при приватизації підприємства був прийнятий спеціальний закон, котрий створив нерівні умови для учасників конкурсу. Внаслідок змови олігархів, бюджет при приватизації Укррудпрому отримав лише $500 млн, замість $50 млрд. З цього приводу Коломойський готовий надати свідчення.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Голова Консультативної ради при Генпрокуратурі України Володимир Бойко каже, що Коломойському, який хоче свідчити проти Кучми, необхідно особисто подати заяву про вчинене кримінальне правопорушення до Печерського РУ ГУ МВС у Києві, підтвердити свої свідчення під. Після цього у міліції вирішать на підставі чого закрити кримінальне провадження – або через відсутність події злочину (якщо Коломойський не зможе надати докази того, що він, дійсно, давав хабарі), або через те, що сплинув строк притягнення хабарників до відповідальності.