Росія потрапила в пастку, яку неодноразово розставляла Україні, коли думала, що ціна на нафту буде нескінченно зростати.

Про це на порталі НВ заявив екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко.

"Сьогодні Росія сама потрапила в пастку, яку неодноразово розставляла нам, коли думала, що ціна на нафту буде нескінченно зростати. Тепер же ціна на нафту нескінченно падає. Тому на газових переговорах з Росією, які мали відбутися 11 вересня, йтиметься про технічні питання ".

За його словами, якщо триматися формули, яку росіяни самі ж нав'язали Україні при підписанні сумнозвісного договору в 2009 році, то мова може йти тільки про ступінь зниження ціни за рахунок транзиту через нашу територію.

Читайте також: Росія готова надати Україні знижку на газ

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

"Росіяни дійшли до такого ступеня нахабства, що намагаються продавати нам газ за ціною, вирахуваною на виході з України. З їхньої точки зору в цьому нічого нового немає, адже вони не вважають нашу територію чужої, вони вважають її своєю. Відповідно, росіяни свято впевнені, що гроші за транзит - це виключно наша, українська проблема "- говорить Огризко.

За твердженням Огризко, на переговорах обговорюватимуться саме технічні питання і вартість транзиту через Україну. "Якщо говорити стратегічно, і нам, і Євросоюзу давно пора поставити крапку в цих розмовах і купувати російський газ на вході в Україну. Для цього потрібно зробити одну-єдину річ: поставити там лічильники ", - заявив він.

"Не думаю, що Росії тепер вдасться викрутити нам руки на переговорах

Про це говорять вже багато років, але, мабуть, газова мафія продовжує заробляти на цьому гроші і всіма силами перешкоджає тому, щоб газ, який увійшов в Україні, вважався товаром відразу при перетині кордону. Але це вже питання до нашого уряду, яке, сподіваюся, рано чи пізно займеться і цим питанням "- вважає екс-міністр.

Політик також висловив упевненість, що коли Україна почне купувати у РФ абсолютно незначна кількість газу, питання викручування рук на переговорах відпаде сам собою.