Речник АП з питань АТО під час брифінгу повідомив, що бойовики планують низку провокацій на святкування Дня незалежності України 24-го серпня, передає кореспондент УНН.

"Ватажки так званих "ДНР" і "ЛНР" активно розповсюджують брехливу інформацію про нібито наступ українських військ. Бойовики мають уніформу українських військових та готуються обстрілювати житлові квартали окупованих міст, щоб дискредитувати українську армію, створивши потрібну картинку для російських ЗМІ, та отримати привід для наступу на українські позиції. Ймовірно саме через злочини, які планують бойовики, ватажок так званої "ДНР" Захарченко покинув Донецьк", — Лисенко.

Як заявили в Службі зовнішньої розвідки України, бойовики незаконних збройних формувань на Донбасі планують обстріляти з зброї, застосування якого заборонено положеннями "Мінських угод", населені пункти в районі Донецька.

"Згідно із задумом, російські ЗМІ мають намір відразу звинуватити в цьому ВСУ, оскільки до них нібито "випадково" потрапить "аматорська" відеозйомка того, як особи в українській військовій формі розгортають артилерійські установки і здійснюють обстріл", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Терористи 78 раз атакували українських військових

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Лисенко закликав українців бути пильними і не вірити пропаганді російських найманців.

"Жителі тимчасово окупованих міст мають бути напоготові сховатись у безпечне місце у разі обстрілів з боку бойовиків," — сказав А.Лисенко.

Як повідомлялося, за добу 22 серпня в зоні проведення АТО один військовий загинув, четверо поранені.