Політичні партії "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" досягли домовленості про повне об'єднання, включаючи створення єдиної фракції у Верховній Раді і створення спільної партії.

Про це РБК-Україна повідомило інформоване джерело.

Зокрема, домовленості вдалося досягти в ніч з 21 на 22 серпня. Переговори проходили за участю Президента і прем'єра. Досягнуті домовленості будуть записані у спеціальній угоді.

За даними джерела, спільний похід на вибори БПП і "Народного фронту" передбачає єдиний список кандидатів, в якому "Народному фронту" відійде близько 25%. На даний момент угода ще не підписана, але переговори вже завершені.

Читайте також: Порошенко на виборах може використати "технічні" партії - джерело

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Відповідно до угоди події повинні відбутися в такій послідовності: спільна фракція, спільне оновлення уряду і спільна партія. За Арсенієм Яценюком залишиться посаду прем'єра і посади його міністрів в уряді.

"Угода передбачає, що сторони спільно сформують єдину фракцію, спільний уряд, пізніше і спільну партію, тому що останнє вимагає найбільше часу", - сказав РБК-Україна співрозмовник.

Він додав, що переформатування уряду відбудеться ще до місцевих виборів.

"Це буде вересень - початок жовтня. Тоді ми будемо мати новий формат уряду", - уточнив співрозмовник.

Співрозмовник додав, що якщо законодавство не дозволить створити спільну фракцію, то буде прийнято рішення про спільну діяльність двох фракцій і утворено загальну координаційну раду.