Президент Петро Порошенко пропонує Верховній Раді звільнити Віталія Ярему з посади генерального прокурора і призначити на цю посаду Віктора Шокіна. Відповідні проекти постанов були зареєстровані сьогодні, повідомляє УНІАН.

На думку політолога Андрія Єременка, йдеться не стільки про призначення Шокіна, скільки про звільнення Яреми.

"Проти Яреми було розгорнуто величезну атаку протягом кількох місяців, але Порошенко його не здавав, - зауважує експерт. - І тут "раптом" після розмови з Керрі, Олландом і Меркель з'являється інформація, ніби Ярема написав заяву про відставку. Сам генпрокурор зникає, хоча з точки зору політика було би правильним зробити яку-небудь публічну заяву. А Ярема політик досвідчений. З цього я роблю висновок, що заява з'явилась спонтанно, і він просто не знав, як коментувати.

Складається враження, що Ярему "здали" по результатам цих переговорів під міжнародним тиском. Тож і новий генпрокурор буде призначатись або контролюватись так само. В такий ситуації не важливо, чий кум, "любий друг" або ще хтось зайде на посаду. Важливо, що працювати він буде під потужним міжнародним і внутрішнім наглядом".

Генпрокурор Віталій Ярема подав у відставку 9 лютого.

Популярні новини зараз

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще