245 депутатів підтримали розпуск Національної комісії з питань захисту суспільної моралі. Нардепи зауважили, що утримання такої державної установи під час війни – розкіш.

Незважаючи на опір з боку Ради церков, депутати України розпустили Комісію з моралі, яка існувала понад 10 років.

"Ми витрачаємо 3 млн. грн податків щороку на орган, якій контролює та вирішує, що є порнографія, а що ні. Це велика розкіш під час війни", - заявила Вікторія Сюмар від Народного фронту.

Автор законопроекту Ольга Червакова заявила, що загалом держава виділила на фінансування відомства 30 мільйонів гривень за п'ять років, а їх рішення не мали юрідичноъ сили, залишаючись "рекомендаціями".

Борислав Береза написав у Твітері, що деякі депутати спішно залишають сесійну залу щоб не голосувати за ліквідацію Нацкомісії з моралі, бо їм це заборонили священики.

Популярні новини зараз

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

Показати ще

Нагадаємо, що 30 січня цього року Всеукраїнська Рада Церков виступила проти ліквідаціх Комісії з питань моралі. Зокрема, у зверненні за підписом патріарха Філарета зазначено, що будь-яка свобода не може бути абсолютною, інакше переростає в свавілля та наносить шкоду іншим громадянам та закликали депутатів вживати належних заходів для створення безпечного інформаційного простору для дітей та для захисту своїх громадян від зловживань з боку ЗМІ.