Учора депутати Литви у Європарламенті почали голодування на підтримку української льотчиці Надії Савченко. Відмовлятимуться від їжі по черзі, передає DELFI.

Першим зголосився Пятрас Ауштрявічюс, який до п'ятниці п'є лише воду. Він розповів у своєму Twitter, що українська група Європарламенту просить російського посла Володимира Чижова відпустити Савченко.

Українська льотчиця голодує вже 55 днів. Її здоровя у критичному стані, тому їй ставлять крапельниці у медчастині СІЗО "Матроська тиша".

Учора до Надії Савченко пустили сестру Віру. Про це нардеп Іван Крулько написав у соцмережах.

"Віра каже, що результати аналізів Надії невтішні, змінюється формула крові. Прокапують амінокислоти. Дух її, як завжди, бойовий", - переказує Крулько.

Популярні новини зараз

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Також цитує слова ув'язненої: "Почуваю себе на диво сильною від підтримки людей, які бажають добра, хоч лікарі кажуть, що на силі волі".

Російський політолог Андрій Окара навів цифри, скільки днів прожили ув'язнені, які оголосили голодування у Великобританії.

"Ірландська десятка: Сендз помер на 66-й день, Гарсон умер на 46-й день, Хью – на 59-й, Девін – на 60-й, - написав на своїй сторінці у соцмережі російський політолог Андрій Окара. – Судячи з усього, через кілька днів, коли фізіологічні процеси будуть незворотні, депутата ПАРЄ Надію Савченко відпустять під домашній арешт. Щоб зняти політичний негатив з її убивць".

Депутат льотчиці Ілля Новіков підтвердив, що його підзахисна фактично повільно умирає. Наступний суд у її справі призначений на 10 лютого.