Членів меджлісу викликали на допит саме тоді, коли вони мали їхати на ІІ Всесвітній конгрес кримських татар, який проходить 1-2 серпня у Туреччині.

Тому більшість делегатів були позбавлені можливості брати участь у конгресі. Про це повідомили на сторінці меджлісу в Facebook.

"Сьогодні, 31 липня, члени Меджлісу Енвер Куртієв, Зейнур Якубов і Динара Сейтгазіева мали намір виїхати за кордон для участі в роботі II Всесвітнього Конгресу кримських татар. Однак по дорозі подзвонив слідчий і повідомив про те, що на 1 серпня Енверу Куртієву необхідно з'явитися на допит до Слідчого комітету РФ по Республіці Крим, внаслідок чого членам Меджлісу довелося повернутися назад", – йдеться у повідомленні.

Раніше повістки на допит саме на 1 серпня видали іншим учасникам: першому заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялу, заступнику голови Міллій Меджлісу Ільмі Умерову, голові Центральної виборчої комісії Курултаю кримськотатарського народу Заїру Смедляєву, а також голові Сімферопольського регіонального меджлісу Леммару Юнусову.

Читайте також: В Анкарі кримські делегати одягли футболки із ув'язненим Чийгозом

Популярні новини зараз

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Напередодні МЗС України висловив рішучий протест проти створення Росією штучних перешкод для участі представників кримськотатарського народу у Всесвітньому конгресі кримських татар, там обговорюватимуться питання подальших дій кримських татар в умовах незаконної анексії Криму, а також порушення їхніх прав, свобод і загрози національного знищення. Про свою участь заявили 180 кримськотатарських організацій з 12 країн світу.