Державна служба фінансового моніторингу відзвітувала, що заблокувала рахунки "сім'ї Януковича" на $1,42 млрд. Кажуть, минулого року фірми з оточення екс-президента легалізували 267,4 млрд. грн. А накрали ще 52,6 млрд. грн.

На рахунках заблокували 1,73 млрд. грн., $194,3 млн., 18,1 млн. євро та 21,7 млн. рос. Рублів Також - золото, срібло та цінних паперів на мільярди гривень.

Кошти знайшли в фірмах, зареєстрованих на Кіпрі, Панамі, Великобританії, Белізі, Сейшелах, Австрії. Гроші туди потрапляли через рахунки, відкриті в українських та латвійських банках. Ухвалами Печерського райсуду Києва рахунки заблоковано.

Додають, що гроші та майно Януковича шукають і далі - служба направила запити до фінансових розвідок 136 країн. З ними також ведуть перемовини про повернення арештованих активів високопосадовців.

Представники Фінмоніторингу вже зустрічались із представниками американських Департаменту юстиції, Державного казначейства та Федерального бюро розслідувань та Управлінням контролю за іноземними активами (OFAC).

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще