Вчені з Університету Нового Південного Уельсу розробили методику, яку можна буде використовувати для уповільнення старіння людського організму. Експерти планують протестувати створений препарат на людях, повідомляє журнал Science Daily.

Людська ДНК може самовідновлюватися, проте з віком ця здатність поступово втрачається. Проблема ще й у тому, що дослідники не до кінця розуміють всі ці механізми. Однак, австралійські вчені з'ясували, що за відновлювальний процес відповідає метаболіт NAD +, присутній в кожній з клітин нашого організму.

На основі цього метаболіту дослідники створили препарат NMN і протестували його на в організмі мишей. Вченим вдалось успішного «відремонтувати» ДНК гризунів, і вже через тиждень після застосування цього методу клітини літніх мишей не відрізнялись від клітин молодих особин.

Дослідження австралійських вчених може зробити величезний прорив в боротьби зі старінням. Крім того, експерти вважають, що розроблену ними методику можна буде використовувати і для захисту від радіації. У NASA вже зацікавились новим препаратом, адже він є особливо актуальним у зв'язку із планами людства освоїти Червону планету.

Однак, успішні тестування на гризунах не означають, що препарат NMN буде настільки ж ефективний у випадку з людиною. Відповісти на всі питання, які цікавлять вчених, допоможуть тести на людях, які дослідники планують провести протягом найближчих шести місяців.

Популярні новини зараз

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Як повідомляв сайт Знай.ua, генетики знайшли істинну причину старіння організму