Не тільки деякі продукти можуть нанести шкоду здоров'ю, але і предмети на кухні, від яких краще позбутися якомога швидше.

Фахівці розповіли, які предмети є розповсюджувачами інфекцій і призводять до захворювань організму.

Антибактеріальні засоби
Ми вважаємо, що антибактеріальні засоби допоможуть знищити всі мікроби. Вчені стверджують, що антибіотик триклозан, який знаходиться в складі антибактеріальних засобів, потрапляючи в організм людини, провокує ускладнення при вагітності, викликає проблеми з ендокринною системою, впливає на розумові здібності, послаблює імунітет. Антибактеріальні засоби можна використовувати, але не щодня.

Дерев'яні обробні дошки
Вчені провели дослідження, намагаючись знайти найбрудніший предмет на кухні. Виявляється, дерев'яна обробна дошка — справжній розсадник для різних мікроорганізмів. Ці мікроби не завжди призводять до харчових отруєнь, але стають причиною вугрової висипки, набору ваги та проявів алергічних реакцій. В наш час можна придбати пластикові або скляні обробні дошки, які більш гігієнічні. Ще один важливий момент: обробні дошки повинні використатися для різних продуктів.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Показати ще

Сувеніри
Всі кухонні дрібниці, такі як сувеніри, магніти на холодильнику, різні фігурки, які, можливо, дісталися ще від бабусі - справжні збірники пилу. Завдяки цим предметам атмосфера на кухні набагато затишніша, але з часом на них накопичується пил, кулінарний жир — особливо, якщо їх не мити кожен день. На жирних поверхнях розмножуються кліщі, таргани і різні мікроби, що розносять інфекцію. Краще знайти інше місце для цих предметів.

Посуд із тріщинами і сколами
Зіпсований, надбитий, з різними дефектами посуд означає порушення міцності. Ще наші бабусі й мами говорили про те, що битий і з тріщинами посуд призводить до сварок і скандалів у будинку. Але, якщо подивитися не з боку забобонів, у емальованого посуду при сколах порушується верхній захисний шар. Матеріал, з якого виготовлений керамічний посуд, при появі дефектів може вступати в хімічну реакцію з продуктами, що призводить до шкідливого впливу на здоров'я.

Пластикові контейнери
У кожного пластикового предмета є певний термін служби. Виробник відповідає за безпечний вплив пластикового предмета тільки на певний термін — 1-2 роки. Але зазвичай ми користуємося цим посудом багато років. Необхідно позбутися в потрібний термін від пластикових контейнерів, якщо здоров'я важливіше за економію.

Раніше портал "Знай.ua" розповів про те, що у Сінгапурі та Японії вважається, на думку експертів, найбільш здорова їжа. У цих країнах практично неможливо зустріти повних людей. Там люди звикли харчуватися помірно, і саме в цих країнах дуже багато вживають морепродуктів і овочів.