Американське космічне агентство NASA у кінці літа організує відеотрансляцію повного сонячного затемнення.

Для того, щоб не тільки американці могли спостерігати за цим вражаючим природним явищем, яке відбудеться 21 серпня, космічне агентство організує онлайн-трансляцію для людей в інших країнах світу.

Для цього фахівці використають 50 аеростатів с висоти 30 кілометрів над планетою. Крім цього, задіють також кілька орбітальних обсерваторій та наземних телескопів.

У NASA впевнені, що цей проект стане на плані переглядів та збере біля екранів більше людей, ніж під час трансляції посадки марсохода Curiosity у 2012 році.

Зазначається, що це буде першою трансляцією повного сонячного затемнення. Її особливістю відзначили те, що за будь-якої погоди відео буде якісним та чітким, адже стратостати перебуватимуть високо над хмарами. Щоб здійснити задумане, над проектом працювали три роки.

Популярні новини зараз

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

"При сонячному затемненні різко темніє, знижується температура. Дуже часто несподівано піднімається вітер, з'являються зірки. Повне сонячне затемнення є, ймовірно, одним з найбільш захоплюючих і дивовижних явищ, які можна спостерігати на нашій планеті", - розповіла Ліка Гухатхакурта, спеціаліст NASA .

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", NASA представило анімаційний ролик, на якому показало один із завершальних етапів найуспішнішої місії з дослідження сонячної системи Cassini.