Журналіст Олександр Дубинський розповів, що, за внутрішньою інформацією у Нацбанку, в Адміністрації президента планують "підвісити" посаду глави НБУ у повітрі.

Про це він написав на сторінці у Facebook.

За словами журналіста, на посаду тимчасового голови НБУ планують затвердити чинного першого заступника Валерії Гонтаревої Якова Смолія. "Підвішений" керівник фінансового регулятора, вважає Дубинський, потрібен президенту як вільний лот для торгів з парламентом щодо кандидатури нового прем'єра.

"Щодо лояльності Смолія Порошенко може бути абсолютно спокійним - за моїми даними, заступник Гонтаревої був дуже добре "обізнаний" про справи свого підлеглого Шацького", - пише журналіст.

Він додав, що Сергій Шацький "інкасував" фінансові компанії за отримання та продовження ліцензії на надання послуг грошових переказів.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Показати ще

"Плюс цієї схеми для Порошенка безсумнівний - якщо Гонтарева була відносно самостійною, то Смолій буде повністю ручним", - написав Дубинський.

Як повідомляв портал "Знай.ua", політолог Михайло Басараб вважає, що з обранням нового голови НБУ виникнуть проблеми у Верховній Раді.