Вранці 2 травня народні депутати Юрій Бойко, Вадим Новинський, Микола Скорик, представники одеських опозиціонерів, родичі загиблих 2 травня, серед яких дружина депутата Одеської облради В'ячеслава Маркіна, а також матері загиблих Неоніла Березовська і Олена Брыгарь, Вадим Новинський у Свято-Успенському Одеському чоловічому монастирі взяли участь у панахиді в пам'ять про жертв Одеської трагедії. Заупокійне богослужіння провів Високопреосвященніший Агафангел, митрополит Одеський і Ізмаїльський. У панахиді взяло участь практично все православне духовенство міста.

Крім того, депутати відвідали могили загиблих 2 травня у Будинку Профспілок. "Ми хотіли віддати данину пам'яті загиблим і не порушити крихкий мир в Одесі. Не можна було допустити нові сутички та провокації. Рана, нанесена Одесі не зажила і болить", по поверненню в Київ повідомив політик.

"Ось вже третій рік 2 травня вся Одеса сумує. Три роки тому тут розігралася трагедія - у вогні пожежі загинули 42 людини, ще 6 людей загинули в сутичках на вулицях міста. З раннього ранку люди йшли на Куликове поле і несли квіти до входу в Будинок Профспілок як до імпровізованого меморіалу. Ми теж приїхали до Одеси, щоб віддати данину пам'яті загиблим", пише на своїй сторінці в Фейсбук Вадим Новинський.

"Проти нас владою готувалися провокації, проти нас доставлялися в місто бандити, нас чекали в аеропортах і на трасах. Сьогодні з надуманого приводу наших депутатів викликали на допит правоохоронці. Нас цькували в ЗМІ. Безпека і спокій міста мало цікавили владу, головне було припинити, задушити будь-які дії опозиції. Все даремно. Адже ми пам'ятаємо про трагедії 2 травня 365 днів у році, ми підтримуємо зв'язок з родичами загиблих і разом з ними намагаємося подолати наслідки події. І сьогодні ми приїхали до міста зі миром. Мир і подолання розколу в Україні були і залишаються нашими головними цілями", зазначає депутат.

Новинський переконаний, що три роки тому люди загинули "зі злої волі цілком конкретних персон, і ті хто були виконавцями і замовниками цієї драми обов'язково понесуть покарання за свої злочини". Поки ж, нинішня влада не демонструє жодного бажання провести чесне і прозоре розслідування. Депутат впевнений, що розслідування трагедії і правда про події потрібні навіть не стільки загиблим, скільки, живим. "Трагедії, подібні "одеської Хатині" не повинні повторитися в Україні. І головною запорукою цього буде торжество закону та покарання винних", говорить депутат.

Популярні новини зараз

Доведеться перебиватися з хліба на воду: яку пенсію дадуть при зарплаті 8000 грн

Українці можуть отримати до 3000 гривень на оплату газу: що потрібно зробити

Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще