З історичної точки зору те, що сталося в Одесі три роки тому, дозволило українським патріотам запобігти набагато більш масштабній трагедії, яка б сталася після реалізації в регіоні донбаського сценарію "гібридної" російської агресії.

Про це заявив російський опозиціонер Гаррі Каспаров.

Він провів паралель між тим, що трапилося в Одесі з тим, як в 1938-му році Англія і Франція не відкинули претензії Гітлера на Чехословаччину і миролюбна політика Даладьє і Чемберлена призвела до більш глобальної катастрофи - Другої світової війни. Так само, рішучі дії щодо Північної Кореї, будь вони зроблені в 1994-му році, призвели б до людських жертв, але запобігли б загрозі ядерної катастрофи, яка надходить сьогодні від диктатора-психопата з ядерною кнопкою під рукою.

"Будь-які спроби закрити очі на агресію або, гірше того, "умиротворити" агресора лише збільшують ту ціну, яку доведеться заплатити в майбутньому. Бездіяльність сьогодні обертається кров'ю невинних людей завтра", - переконаний Каспаров.

За словами опозиціонера, м'яка реакція на військову агресію Путіна щодо Грузії тільки надихнула "кремлівського фюрера на нові військові авантюри".

Популярні новини зараз

В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат

Військовий розповів, скільки працівників ТЦК були на фронті: "Вони навіть не знають, що це"

Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Показати ще

При цьому Каспаров зазначає, що рано чи пізно настане момент, коли подальша втеча від реальності буде вже неможливою, і цивілізований світ змушений буде відповідати на цей виклик, але ціна відповіді до того часу зросте багаторазово.

Він упевнений, що путінська Росія як у зовнішній, так і у внутрішній політиці давно пройшла точку неповернення, після якої жодних шансів на реформування режиму зсередини вже не залишилося.

Росія зможе повернути собі гідне місце в родині цивілізованих держав лише після повного демонтажу путінського режиму і побудованої ним моделі держави.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", Каспаров звернув увагу на те, що березневі антипутінські протести в країні показали, що у президента в країні не така вже і велика підтримка.