Представники Facebook заявили, що соціальна мережа стала "полем бою" для урядів, які намагаються маніпулювати громадською думкою в інших країнах.

За інформацією DW, аналітики з кібербезпеки повідомили, що окремі уряди фінансують "підкилимні зусилля" для поширення пропаганди, щоб досягати геополітичні цілі.

Окрім поширення фейкових новин, у Facebook відзначили створення штучних профілів, збирання паролів обманом, створення груп для прихованої пропаганди, а також поширення расистських матеріалів, що розпалюють ненависть.

Відомо, що здебільшого подібні матеріали поширюють люди, які знають місцеву мову та ситуацію в країні. Метою цих дій є підтримка чи дискредитація тих чи інших ідей або кандидатів, а також створення атмосфери недовіри загалом.

У Facebook додали, що розпочали кампанію з виявлення фейків. Перед першим туром виборів у Франції, які відбулись минулого тижня, у соцмережі видалили близько близько 30 тисяч аккаунтів у країні.

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", засновник Facebook Марк Цукерберг прокоментував жахливе вбивство, яке транслювали наживо у соцмережі.