Національний банк України збирається підвищити прозорість роботи пунктів обміну валюти та посилити контроль за їх діяльністю.

Про це стало відомо зі слів першого заступника голови НБУ Олександра Писарука, повідомляє прес-служба регулятора.

"Ми встановимо нові вимоги і визначимо перехідний період для усунення невідповідностей. Головна мета цього процесу - отримати прозорий і зрозумілий ринок", - сказав він.

На зустрічі з учасниками ринку Писарук розповів про підвищення вимог до прозорості структури їх власності, капіталу та звітності, безпеки приміщень, і про необхідність використання касових апаратів.

Читайте також: Завтра Україна підпише угоду з СБ про позику в $560 млн

Популярні новини зараз

Чоловіків застерегли від помилки у ТЦК: читайте уважно

Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень

Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Показати ще

"Планується висунути умову про розмір авансу в готівковій іноземній валюті і готівковій гривні, максимальної суми залишків готівкової іноземної валюти, а також зобов'язати розміщувати інформацію про встановлені курси купівлі та продажу іноземних валют на своїх веб-сайтах в Інтернеті", - повідомляє Нацбанк.

Крім того, йшлося про створення реєстру легальних пунктів обміну валют. За даними НБУ, на зустріч запросили всі чотири компанії, у яких є ліцензії на проведення валютообмінних операцій, і 11 компаній, які тільки подали документи для отримання ліцензії.