Міжнародний валютний фонд хоче відмовитися від кредитування країн, які мають прострочену заборгованість перед офіційними кредиторами. Повідомляє Ліга.Фінанси.

"Я вважаю, що з цією відмовою поспішають не просто так. Зміни до правил Фонду обговорюватимуться саме в той період, коли відбуватиметься обговорення української програми МВФ ", - вважає міністр фінансів РФ Антон Сілуанов.

Фонд повинен кредитувати країну, у якої прострочення перед офіційним кредитором, тільки тоді, коли спроба домовитися з кредитором не увінчалася успіхом.

"Україна не вела таких переговорів з нами і не розглядає ніяких варіантів, окрім зрівняти борг перед приватними кредиторами і Росією", - сказав Силуанов. Російський чиновник вважає, що все-таки вимоги Росії набагато прерогатівніші від приватних кредиторів, адже існує суверенний борг в три млрд дол.

Читайте також: Польська компанія хоче запустити швидкісні потяги до Львова

Популярні новини зараз

Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

Нагадаємо, що остання можливість реструктурувати борг на суму три млрд. дол була 29 жовтня. МВФ закликав обидві держави розпочати діалог про реструктуризацію. Але країни хочуть зустрітися з 2016 році на полі бою "юридичної війни" в Лондоні.