Найбільший автоконцерн у світі японська корпорація Toyota Motor планує до 2050 року повністю припинити виробництво і продаж бензинових автомобілів і перейти на випуск гібридних авто.

Про це компанія оголосила в Токіо під час презентації власної програми розвитку під назвою "Тoyota 2050 - екологічні проблеми", повідомляє ТАСС.

Головною метою такого кроку є суттєве скорочення шкідливих викидів. Toyota пообіцяла, що буде всіляко просувати цю ідею і намагатися переконати уряд, інші компанії та всі зацікавлені сторони в необхідності подібної ініціативи, що до 2050 року може призвести до 90% скорочення викидів порівняно з рівнем 2010 року.

Вже на сьогодні частка гібридних авто у продажах Toyota становить понад 40%, а до 2020 року, за прогнозами компанії, їх кількість може досягти 15 млн. Це вдвічі більше, ніж зараз реалізовано по всьому світу.

Читайте також: Справою Volkswagen займеться Федеральна торгова комісія США

Популярні новини зараз

"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Показати ще

План щодо серйозного скорочення бензинових автомобілів до 2050 року належить Міністерству навколишнього середовища Японії, яке закликає місцеві автомобільні концерни до активного розвитку в цьому напрямку.

Toyota Motor виробляє і продає 27 різних моделей гібридних автомобілів Toyota і Lexus і одну гібридну модель з можливістю зарядки від електромережі Toyota Prius Plug-in Hybrid. Ці моделі продаються в більш ніж 90 країнах світу. Крім того, до кінця 2015 року компанія планує вивести на ринок 15 нових моделей гібридних автомобілів Toyota і Lexus.