Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв у своїй промові на Загальних дебатах 70-ї сесії Генасамблеї ООН запропонував в рамках боротьби з глобальною кризою об'єднати зусилля країн - членів ООН по розробці "наднаціональної світової валюти".

Про це повідомляє ГОРДОН.

З його точки зору, в даний час порядок емісії та обігу світових резервних валют "не відповідає критеріям законності, демократичності, конкурентності, ефективності та міжнародного контролю".

"Необхідно об'єднати зусилля країн - членів ООН з розробки наднаціональної світової валюти, що відповідає цілям і завданням глобального сталого розвитку та процвітання", - заявив Назарбаєв.

Крім того, казахський президент запропонував перетворити Економічну і Соціальну раду ООН в Раду Глобального Розвитку. До його складу поряд з державами-учасницями, що обираються Генасамблеєю, могли б входити керівники спеціалізованих установ ООН. У тому числі - Міжнародного валютного фонду. Назарбаєв пропонує покласти на таку Раду функції глобального економічного регулятора.

Популярні новини зараз

Школярів триматимуть у їжакових рукавицях: заборонять те, до чого звикли роками

Перерахунок пенсій: хто отримав підвищення, а хто залишився без змін

Українцям роздають безкоштовне житло в одній з європейських країн: як оселитися

По 3600 грн щомісяця виплачуватимуть пенсіонерам: хто може отримати гроші

Показати ще

Читайте також: Генасамблея ООН уточнить, як позбавити Росію права вето

"Реалізовані Радою загальносвітові проекти могли б стати точками глобального економічного зростання. Це допоможе істотно знизити ризик глобальних криз, а також забезпечити відповідальну поведінку держав у питаннях національної економічної та соціальної політики", - вважає президент Казахстану.

Раніше повідомлялося, що Нурсултан Назарбаєв запропонував перенести штаб-квартиру Організації Об'єднаних Націй з Нью-Йорка в Азію.