Швейцарська компанія "Меркурі" у листопаді поставить "Центренерго" велику партію вугілля з Південно-Африканської Республіки. Її доставлять два кораблі вантажопідйомністю 160 тисяч тонн.

Про це повідомив виконуючий обов'язки генерального директора "Центренерго" Олег Козенко під час круглого столу, передає "УНІАН".

Він зазначив, що "Центренерго" завжди користувалося послугами залізничного транспорту для доставки вугілля і при роботі з портами, перед компанією можуть постати логістичні проблеми.

Козенко повідомив, що вартість тонни вугілля з ПАР становитиме до 65 доларів при 5 500 кілокалорій.

" У Росії тонна вугілля коштує до 67 доларів при 6 000 кілокалорій", - зазначив він.

Міністр енергетики Володимир Демчишин раніше повідомляв, що перші партії південноафриканського вугілля за контрактами надійдуть у країну наприкінці вересня.

Популярні новини зараз

Українців готують до суворої зими, але це лише "розминка" – далі стане ще гірше

Українці з низьким доходом або "нулем" у гаманці отримають по 2 та 3 тисячі гривень

Кабмін ухвалив важливе рішення щодо пенсій українців: що буде з виплатами

Українцям пояснили, навіщо світло вимикають уночі, коли всі сплять

Показати ще

Читайте також: Україні потрібно на 30% менше вугілля на наступний опалювальний сезон

Нагадаємо, на початку липня 2015 року Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості негайно почати укладання контрактів на імпорт дефіцитного антрацитового вугілля. Їх поставки, в необхідних обсягах, можливі з Росії, ПАР та окупованих територій Донбасу.

Україна почала відчувати гострий дефіцит енергетичного вугілля влітку минулого року з початком військових дій на окупованих частинах Донбасу. Там розташована більша частина шахт.