Україна розраховує на надання з боку Європейського союзу фінансової та технічної допомоги на імплементацію Угоди про асоціацію. Також українська сторона очікує на допомогу у сфері реформування аграрного сектору.

Про це йшлося на зустрічі Міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка з Комісаром ЄС з питань сільського господарства та розвитку сільських територій Філом Хоганом, передає Урядовий портал.

"Ми плануємо поступово нарощувати експорт сільськогосподарської продукції до країн ЄС, та повністю використовувати надані їй автономні торговельні преференції", - зазначив міністр.

Україна, за його словами, максимально використовуватиме квоти на постачання продукції до Євросоюзу.

Європейська комісія надає допомогу нашій країні в рамках Групи підтримки України при Єврокомісії. Зокрема щодо адаптації українського законодавства до європейського та створення Єдиної комплексної стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій в Україні на період 2015-2020 років.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Павленко зазначив, що українська сторона розробила низку першочергових законів, які забезпечуватимуть якість продукції харчування та гармонізацію законодавства України до вимог ЄС.

Читайте також: Китайці стали частіше купувати українську олію

"Проекти цих законів передані до Верховної Ради України, а деякі з них вже прийняті та підписані президентом", - додав міністр.

Пріоритетом для України, на фоні надання автономних торговельних преференцій, залишається найшвидше прийняття всіх законів у сфері санітарно-фітосанітарного контролю. Це у подальшому дозволить повною мірою використати тарифні квоти та режим вільної торгівлі ЄС.