У наступному опалювальному сезоні Україні потрібно на 30% менше вугілля, ніж торік.

Про це сьогодні повідомив міністр палива та енергетики Володимир Демчишин під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає "РБК-Україна".

"Теплова генерація зменшує свою частку на ринку - на 30% в цьому році ми очікуємо зменшення вироблення електричної енергії теплогенерацією. Це означає, що нам на 30% потрібно менше вугілля, менше його закупати, менше транспортувати",- зазначив він.

Міністр додав, що історично склалось так, що опалювальні потужності в Україні використовують газову марку вугілля і антрацит у рівних пропорціях.

На даний момент, за його словами, на території України не залишилося вугілля марки "А" і воно не добувається взагалі.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 1-7 липня для всіх знаків Зодіаку: перевірка для Водоліїв, заборона для Скорпіонів та завершення Дів

Штрафи, документи, дипломи, картки та навіть сім'я: які дані з липня потрапляють до ТЦК

Випробування темрявою та холодом: експерт закликав готуватися

В Україні змінюються вимоги до пенсійного стажу: кому доведеться працювати ще 5 років

Показати ще

Читайте також: Україна скоротила споживання газу на 20 відсотків

"Ми імпортуємо його або з Росії, або ПАР, або з США, або завозимо з непідконтрольний території, ми цю частину намагаємося максимально зменшити тому, що це проблемна генерація",- наголосив Демчишин.

Міністр розповів, що протягом минулого опалювального сезону в Україні спалили 13 мільйонів тонн антрацитового вугілля, в цьому році планується використати не більше п'яти мільйонів.

Нагадаємо, також сьогодні Володимир Демчишин наголосив, що за рік споживання електроенергії зменшилося на 10%.