Сьогодні офіційний курс Нацбанку - 21,18 грн за долар. Востаннє курс таким був на початку серпня. У банках і обмінниках долар продають за 23,5 грн, а купують – за 22,3 грн, на 10 копійок дорожче, ніж минулого тижня.

"Думаю, у банках і обмінниках цього тижня вартість долара може трохи опуститися через позитивні повідомлення перемовин нашого уряду із міжнародними кредиторами", - говорить "Знай" Олександр Жолудь, аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень.

Проте, на його думку, таке укріплення національної валюти може бути короткочасним. Адже на світових ринках дешевшає метал і зерно, що є головною групою експортних товарів України.

"Падіння цін вже почалося. Воно продовжуватиметься і надалі. Тому для нашої економіки дуже важлива інтенсивність реформ. Якщо вони будуть і вдасться перенаправити потоки коштів із тіньової економіки в реальну, навести лад на митницях і сфері оподаткування, то особливих змін курсу до кінця року не помітимо", - припускає експерт.

Читайте також З 1 вересня в Україні зростуть пенсії і зарплати

Популярні новини зараз

Не забудьте перевести годинники: коли українці перейдуть на зимовий час і нащо

Школярів переведуть на новий формат: навчатися класами більше не будуть

На місяць по 4500: українцям готують нову соцдопомогу, але від дечого доведеться відмовитися

Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок

Показати ще


Він прогнозує, що за оптимістичним сценарієм до кінця року вартість долара може опуститися до 21 грн, за песимістичним – піднятися до 25 грн.

"Останній варіант, якщо ефекту від реформ не буде, а падіння світових цін на товари, які ми експортуємо, буде стрімким", - каже Олександр Жолудь.

Нагадаємо, минулого тижня в банках і обмінниках долар продавали за 23,4 грн, купували — за 22,35 грн.