Український режисер Михайло Іллєнко відкликав свою стрічку "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" із програми V Фестивалю кіно Росії та країн СНД, який незабаром відбудеться у Тбілісі. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Стрічку "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" Михайла Іллєнка мали показувати в секції "Пильний погляд: Україна".

"Листування з організаторами фестивалю тривало протягом жовтня. Воно стосувалось технічних деталей (авіаквитки, субтитри, формат відео…) Офіційне запрошення я одержав лише вчора. Запрошення окреслило формат фестивалю (до речі, у форматі чомусь не згадані назви грузинських фільмів - навіть відкривається і закривається фестиваль російським кіно). Оприлюднюю свій лист тому, що, на жаль, мені відомий випадок, коли минулого року українське студентське кіно було представлено на російському фестивалі без узгодження з авторами і навіть нагороджено на ньому", - написав режисер.

В оприлюдненому листі до організаторів фестивалю український режисер зазначив, що програма майбутнього заходу, викладена в надісланому йому запрошенні, змушує його відмовитися від участі. Своє рішення Іллєнко пояснив тим, що "сьогодні нас розділяє війна та арешт Олега Сенцова".

"Змушений відмовитися від участі у фестивалі, принаймні, до того часу, поки режисер Сенцов за ґратами. Сподіваюся, мені не доведеться чекати 20 років. У моєму віці це вже не так просто", - підсумував режисер.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Читайте також: В столичному театрі Франка покажуть виставу за п'єсою Сенцова

Також він пожалкував з приводу того, що одним з учасників фестивалю є Станіслав Говорухін, який не приховує своїх антиукраїнських поглядів.

Нагадаємо, нова стрічка українського режисера Сергія Лозниці "Подія" виходить у прокат з 5 листопада. Її покажуть у відреставрованому кінотеатрі "Жовтень", а також "Кінопанорамі".